Reklamation

Viola AB gör en noggrann granskning av alla produkter som skickas till kund. Om en eller flera produkter vid leverans visar sig vara skadad eller felaktig när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet genom återbetalning, prisavdrag eller ersättning i form av ny produkt.

Eventuell återbetalning genomförs maximalt 30 dagar efter det att vi mottagit den reklamerade produkten i retur. Notera att vi alltid måste bli informerade om reklamationen samt givit ett godkännande innan produkten får skickas i retur. Reklamationen måste komma till Viola AB:s kännedom inom skälig tid. Observera att produkten samt tillhörande emballage måste sparas till dess att reklamationsärendet är löst. Skicka information kring reklamation till kontakt@byviola.se.

Viola AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om den visar sig vara felaktig i enlighet med aktuell konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden (www.arn.se).


Retur & Ångerrätt

Du har 30 dagars ångerrätt från det att du mottagit paketet. 

Du har 30 dagars öppet köp med förutsättningen att produkten returneras i originalförpackning samt är oanvänd. I fall av öppet köp blir du som kund återbetalad. Vi kan dessvärre inte genomföra byten utan då behöver kund lägga en ny beställning. 

I fall av använd och/eller skadad produkt förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen till hänsyn av produktens ursprungliga värde alternativt neka returen.

Gåvokort (presentkort) är giltiga i 24 månader från dess att köpet sker. Gåvokort är EJ återbetalningsbara. När köp genomförs med gåvokort där inte hela beloppet på gåvokortet nyttjas så ställs ett nytt gåvokort ut med återstående belopp. 

I fall av retur ska returformuläret fyllas i för att kund därefter ska få vidare information om hur vi går vidare i ärendet.

Returfrakt betalas utav kund där paketet/brevet ska märkas med ordernummer.


Returer hanteras snarast efter mottagande men alltid inom 30 dagar. Spara kvitto på returfrakten och skicka med möjlighet till spårning så att returer kan ersättas även i fall där paketet/brevet försvinner under leverans.

 

Har du några frågor, kontakta oss.