Företagsinformation:

Viola AB

Tellusborgsvägen 90

126 28 Hägersten

 

E-postadress: kontakt@byviola.se

Organisationsnummer: 559345-8689

 

Allmänt

Genom samtycke av Viola AB:s köpvillkor ingås ett avtal mellan Viola AB och kunden i fråga. Vid färdigställd orderläggning erhåller du som kund en orderbekräftelse till angiven e-postadress med relevant information om beställningen. Vid eventuella felaktigheter i orderbekräftelsen kontaktas Viola AB snarast möjligt via kontaktformuläret alternativt via e-post till kontakt@byviola.se.

 

Ej uthämtade paket

Kund måste uppge giltig och korrekt information för att leverans ska kunna genomföras. Vid ej uthämtade paket som går i retur till Viola AB har bolaget rätten att debitera kunden 250kr.

 

Kampanjer

Om inget annat anges så går det ej att kombinera rabattkoder med övriga kampanjer.

Leveranser

Viola AB:s ordinarie leveranstid är 1-3 arbetsdagar förutsatt att beställd(a) varor finns i lager vid beställningstillfället. Om en artikel är markerad som “Slutsåld” kan leveranstiderna avvika från det ordinarie. Vid eventuella förseningar eller andra eventuella problem kring leveransen kontaktas vi på kontakt@byviola.se.

 

Priser

Samtliga försäljningspriser redovisas i SEK och är inklusive mervärdesskatt om 25%. Eventuella kostnader för frakt kan tillkomma och redovisas i kassan. Viola AB reserverar sig för eventuella felskrivningar utav försäljningspriser och förbehåller oss rätten att justera priset.

 

Produkter

Viola AB reserverar sig för eventuella felskrivningar om produkter som visas. Produktbilder kan avvika från produkternas faktiska utseende då fotokvalité etc kan skapa färgskillnader. Bolaget gör sitt yttersta för att presentera produkterna med bästa möjliga autencitet.

Vid frågor övriga frågor kontaktas vi på kontakt@byviola.se.

 

Transportskada

I alla fall om transportskada ska Viola AB meddelas inom 5 arbetsdagar.

Om emballage och/eller produkt finnes skadat vid uthämtning, meddela det aktuella utlämningsstället omgående för att göra en transportskadeanmälan. Är skadan dold och upptäcks först när paketet/brevet öppnats ska ombud/transportbolag kontaktas för skadeanmälan. Vid eventuell tvist med transportbolag som ej kan lösas, kontakta oss.

 

Tvist

I fall av tvist mellan Viola AB och kund som ej kan redas upp har du som kund möjlighet att kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

 

Bedrägeri

Samtliga bedrägerier polisanmäls utav Viola AB. I fall där bedrägeri misstänks förbehåller vi oss rätten att häva köpet.

 

Försäljning till land utanför EU

Vid eventuell försäljning till land utanför EU står kunden för eventuella avgifter och kostnader vid införsel i landet.

 

Orderbekräftelse

Saknar du en orderbekräftelse på en order som lades för mer än 1 timme sedan eller om du uppgivit felaktig e-postadress ska Viola AB kontaktas på kontakt@byviola.se.

 

Ändring av villkor

Viola AB förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i villkoren. Alla ändringar gäller från och med dess att de publicerats på hemsidan www.byviola.se. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.