Silversmycken - Resan till ett färdigt silversmycke

Något som man kanske inte känner till sedan tidigare är det återvinns väldigt stora mängder silver varje år. Under 2021 återvanns drygt 5,3 miljoner kilo silver över hela världen vilket görs av flera anledningar. Det är främst för att täcka behovet av silver som finns där ute inom olika industrier. För att nå dit så behöver sådant som privatpersoner och företag inte har någon nytta av längre återvinnas och bli till nytt material. Det är alltså ett kretslopp som fortlöper och som gör att vi inte är i lika stort behov av gruvindustrin som vi annars hade varit. 


Som med allt annat så är det väldigt positivt ur en hållbarhetssynpunkt att material kan återvinnas. Vi har i och med detta valt att våra silversmycken ska tillverkas av återvunnet silver. På så sätt kan vi försäkra oss om silvrets ursprung och kan sedan följa materialets väg fram till att det är ett färdigt smycke. Här följer en bild som på ett förenklat sätt beskriver kretsloppet som silvret går genom för att återvinnas och tillslut bli ett färdigt smycke i äkta 925 sterlingsilver.

kretsloppet för silver som går från skrotsilver till färdigt silversmycke i återvunnen ädelmetall
Våra silversmycken är av hög kvalité och kommer därav kunna följa med dig under en längre tid och förhoppningsvis även följa med vidare i generationer. Det finns dock något vackert med vetskapen om att silvret som smycket är tillverkat av även kan återvinnas och bli till något helt annat och att det kretsloppet kan återupprepas oändligt antal gånger. Vi skapar alltså hållbara premiumprodukter.

Vårt fokus från start har varit att ta fram attraktiva silversmycken i form av örhängen, armringar, armband och halsband. Med tiden ska vi fortsätta att ta fram nya modeller inom vardera kategori som är genomtänkta och följer varumärkets filosofi. Tillverkning av smycken i Sverige

Vi har kommit en lång väg enbart med faktumet att vi använder oss av återvunnet silver. Nästa steg i vår resa är däremot att ha kontroll över tillverkningen. För att man ska kunna känna sig helt bekväm i att bära ett smycke BY VIOLA så vill vi försäkra våra kunder om att tillverkningen sker här i Sverige under goda arbetsförhållanden. Det möjliggör även att vi kan ta fram fler prover och kontrollera att våra smycken håller högsta möjliga kvalité. 


En annan fördel med en lokal produktion är naturligtvis att vi helt slipper onödiga transporter mellan tillverkning och lager. Det finns egentligen inga direkta nackdelar med den lokala tillverkningen i jämförelse med välja i utlandet och det gör vår produkt mer attraktiv. Paketering av smycken

Smycken är naturligtvis det som står i centrum men vi vill även att kunder ska få en positiv känsla redan när paketet ligger framför en. I och med det så har vi valt att ha miljövänligt material för paketering men som inte alls ska påverka utseendet eller intrycket.


När du handlar hos BY VIOLA kommer du mötas av smyckesask, fraktpaket, silkespapper och satinband där alla nämnda har en miljövänlig stämpel. Precis som vi resonerar kring att våra silversmycken som är hållbart framtagna inte alls påverkar varken design eller kvalité gäller detsamma för paketeringen.