Lär dig mer om silver

silvergranalier för tillverkning av silversmycken hos BY VIOLA

Lär dig mer om silver

Silver är en ädelmetall med en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Det har använts inom väldigt många olika områden då silver bär på unika egenskaper. Några exempel på vad silver används till idag är smycken, elektronik, batterier, solceller och mycket annat. För att nämna några av de egenskaper som silver besitter så är det mjukt och formbart samt innehar högst el- och värmeledningsförmåga.

Vid tillverkning av silversmycken vill man gärna ha silvret i en något hårdare form vilket har lett till att man legerat silvret med koppar som är en hårdare metall. Den förhållandevis lilla mängden koppar gör att silvrets fina vita färg bibehålls. I 925 sterlingsilver är det 92,5% silver och 7,5% koppar. För att bekräfta silverhalten på våra smycken kan du finna en stämpel som säger “925”.

Varför har BY VIOLA valt att sälja silversmycken?

Vi vet att våra silversmycken kommer med en kvalité och hållbarhet som är slående. Om du tar hand om dina smycken kommer de hålla i många år framöver vilket även gör det möjligt att ge vidare i generationer. De allra flesta klär sig i silver och det kan även kombineras med smycken i guld. I relation till andra vanliga metaller som används vid tillverkning av smycken så är silver fortfarande väldigt prisvärt. Det gör det mer överkomligt om man vill bygga en egen samling av smycken för att kunna matcha till olika tillfällen och klädval.

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.